Контактирајте нас
ТЕЛЕФОН: + 86-579-87448268
Факс: + 86-579-87448257
Е-маил: салес@цхинанортхстар.цн
Адреса: Индустријска зона седам села, град Ћииинг, Ионгканг град, 321306, провинција Зхејианг, Кина
Dom > Novosti > Sadržaj
Како управљати пламеном
Dec 02, 2017

Пиштољ за заваривање је главни алат за заваривање плином. Постоје многи начини класификације, као што су мешање запаљивог гаса и кисеоника, који се могу поделити на два типа: тип ејектирања и једнак притисак. Ако је тип запаљивог гаса подељен, може се подијелити на ацетилен, водоник и нафтни гас. Према броју пламена по пламену и вишеструком пламену, метод се може подијелити у двије категорије: ручни и механички. Међутим, најважнија је пламеница за гасно заваривање, која се користи за проток ацетилена кроз апсорпцију кисеоника, тако да је могуће користити ацетилен средњег тлака или ниске тлака ради исправног рада бакра. У процесу коришћења бакље требало би обратити посебну пажњу на следећих девет ставки:


1. Пиштољ за варење ејектора мора проверити да ли је његов учинак избацивања нормалан пре паљења, као и цурење прикључних делова заваривачког пиштоља и игличног вентила који регулишу ручицу.


2. Након што је горе наведено испитивање квалификовано, може се палити. Покрените ацетиленски точак приликом паљења, запалите ацетилен и одмах укључите кисеоник како бисте подесили ручицу и регулисали пламен. Прва метода паљења и у поређењу са методом отварања после ацетилена кисеоника, има предност, може избегавати паљење када се појави детонација, лако се открије да ли варилачка бакља заглави и друге болести, пламен слабим постепеним снажним, стабилним пламеном итд. Такође може направити кисеоник за подешавање ручног точкића када се лагано отвори паљење, регулише ручицу и одмах отвори ацетилен паљење, али када бакље блокира вероватне канале ацетиленског плина, формира стање сагоревања, па из безбедносне перспективе, генерално, препоручује се да се користи први метод.


3. Када пламен престане да се користи, ацетилен треба укључити да подеси ручицу како би спречио повратак и црни дим.


4. Путеви гаса леме не смеју бити загађени уљем, у случају да кисеоник испуњава маст и експлозија се упали.


5. Изабрати одговарајућу варилицу и заваривачу према дебљини делова за заваривање. Затегните млазницу за заваривање помоћу кључа и окретањем док ваздух не изађе.


6. У поступку употребе, уколико дође до цурења плина у гасном путу или вентилу, рад треба одмах зауставити, а цурење ваздуха ће бити елиминисано пре него што се може поново користити.


Не лезите на заварју или на земљи уз горионику.


8. После суспензије или завршетка рада, бочице кисеоника и ацетилена се затварају и руке манометра преносе на нулу. Такође, пиштољ за заваривање и црево за цијеви треба поставити на зидну полицу или гумену цијев како би се пиштољ за заваривање у кутији за алат ускладиштио.


9. Када се глава заваривања блокира, забрањено је трљање главе и плоче, а игла треба очистити да би се уклонила блокада.